!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Les platges de la Costa Brava. De Blanes a Palamós de Pako Crestas

dimecres, 27 de juliol del 2011

Les platges de la Costa Brava. De Blanes a Palamós de Pako Crestas

Les platges de la Costa Brava. De Blanes a Palamós
Pako Crestas
Editorial: Cossetania Edicions
Juny de 2011
Nº de páginas: 225 pp.
I.S.B.N.: 978-84-9791-895-4

Si fa uns dies parlàvem del llibre sobre les “100 terrasses de Barcelona”, com una mena de petita guia per visitar les terrasses dels bars de Barcelona, ara que arriba l’estiu, parlem de les platges de la Costa Brava, però nomes des de Blanes a Palamós, ja que aquest es el primer de quatre llibres que arribaran a les llibreries amb el temps. Al igual que aquell llibre sobre les terrasses, també aquest llibre arriba en un moment dolç, just quan tenim en ple l’estiu pur i dur.
                Aquí trobarem un treball de recerca admirable, amb informació veritablement valuosa, platja a platja, com les coordenades del lloc on es troben, mes que res per que avui dia tothom viatge amb GPS, els serveis que té, una acurada descripció i les característiques geogràfiques que tenen. I per suposat una petita fotografia de la platja. Al igual que el llibre de les terrasses, ara que estem immersos en una crisi mundial que no ens permet sortir del país de vacances, es un bon moment per retrobar-nos amb la nostre terra, tan oblidada des de fa uns anys, quan els destins dels viatgers eren Nova York, Londres, Cancún, Rivera Maia, o qualsevol altre lloc una mica mes exòtic o cultural que no una platja on només podem prendre el sol, veure cafè o cervesa en el xiringuito i anar de festa a les nits.
                Sempre ens agrada donar la nostre opinió sobre tot allò del que escrivim i en aquest cas no serà l’excepció. Personalment vaig pogué gaudir de la platja de Calella de Palafrugell, que encara que no hi surt-hi en aquest primer volum, pot ser una bona primera aproximació a les nostres platges. I la nota global surt un aprovat alt. En definitiva, una nova guia que ens apropa a les nostres platges que farà les delícies dels amants del sol per un costat i del mar per un altre. Un bon treball per part de Pako Crestas (Barcelona, 1969). www.pakocrestas.com
SALVA G. 

1 comentari:

  1. Quina bona pinta el llibre 'Les platges de la Costa Brava'. Indispensable pels qui pensen que coneixen la Catalunya turística i la no tant turística.

    ResponElimina

Popular