!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: '100 invents que han canviat el món' de Daniel Closa i Autet

dissabte, 24 de setembre del 2011

'100 invents que han canviat el món' de Daniel Closa i Autet


100 invents que han canviat el món
Daniel Closa i Autet
Editorial: Cossetània Edicions
Edición: 1ª edició, setembre de 2011
Nº de páginas: 212 pp.
I.S.B.N.: 978-84-9791-863-3

Dintre de la col·lecció de cent en cent, Cossetània Edicions, edita un nou llibre, en aquest cas dels Invents que han canviat el món. Per suposat no hi son tots, i segurament com diu el mateix autor, Daniel Closa i Autet (Barcelona, 1961) molts de nosaltres trobarem a faltar algun d’ aquest invents, i de ben segur que molts d’ ells no creiem que necessitin sortir en el llibre.
                Això sí, tots els invents que hi surten porten la seva corresponen explicació, del seu per que, del seu com i del seu qui. O sigui, explica perfectament per que serveix l’ invent, explica com es va descobrir, i explica qui ho va fer.
                Aquest es un llibre per ments inquietes, per tots aquells que vulguin aprofundir en cada una de les petites histories que hi ha darrera cada un d’ aquests invents. Molts d’ ells ja els coneixem, però tot i8 així no en sabem d’ on han sortit i en molts casos ens trobarem d’ avant d’un error per part nostre, com en el cas de La llauna, que si be Napoleó va ser el principal instigador per inventar-ho, no va ser ell el inventor. Fins i tot les seves llaunes no eren ni llaunes, si no pots de vidre que duien conserves dintre com les de tota la vida.
                Evidentment l’ invent numero u es La roda i no el tant famós telèfon mòbil. Encara que aquest també i surt, però en el numero seixanta, just desprès de El telèfon, que en realitat no va ser inventat per el famós Alexander Graham Bell, ell només el va patentar. L’ inventor principal va ser Antonio Meucci, un italià emigrat els Estats Units.
                Poc més es pot dir d’ aquest llibre, es amè, entretingut, cada un dels invents no ocupa mes de dos planes, te una lectura fàcil, i per sobre de tot, els nostres coneixements es veuran ampliats. Mai es tard per aprendre.
                Veurem que la nostre vida es molt més fàcil ara que fa uns quants anys, tants com quan no existien cap d’ aquets invents.
SALVA G. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular