!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El crim de Lord Arthur Savile' de Oscar Wilde, un nou musical en català al TNC

dijous, 8 de desembre del 2011

'El crim de Lord Arthur Savile' de Oscar Wilde, un nou musical en català al TNC

© David Ruano/TNC

El crim de Lord Arthur Savile
Oscar Wilde
EGOS Teatre
Sala Gran TNC
Versió lliure EGOS Teatre
Música Francesc Mora
Direcció escènica Joan Maria Segura i Bernadas.
Versió lliure de un conegut conte de Oscar Wilde en versió musical.

Arriba al TNC el musical 'El crim de Lord Arthur Savile' a on el protagonista es veu obligat moralment a cometre un crim que li ha sigut anunciat per un personatge un xic estrambòtic durant una funció de quiromància.
Ens trobem a l'època victoriana amb tota la seva repressió moral i hipocresia on amb enginy es pot subvertir l'ordre amb la ironia. Lord Arthur es orfe i ha viscut sempre a l'empara de la seva tia Lady Windermere i un cossi seu amb la seva esposa que esperen heretar de la tia Lady Windermer. Es a punt de cassar-se, quant de sobte li diuen que en el futur matarà una persona del seu entorn familiar. Decideix fer quelcom per treure's de sobre la maledicció i enllestir el assassinat abans de les noces amb la Sybil per lliurar-le de tot perill.
Per altre banda el nebot de la tia Lady Windermere també pensa en assassinar aquesta per poder heretar aviat i desfer-se de la seva dona i viure amb la amant.
Això provoca un seguit de situacions còmiques fins al desenllaç final una mica sorprenent.

En conjunt es una obra ben interpretada, amb un bon nombre de cançons que expliquen les diferents situacions que es produeixen molt ben triades.
Veritablement molt recomanable si tens ganes de passar una bona estona rient de les situacions que es produeixen pel desig de l'Arthur de cometre l'assassinat anunciat i les maniobres dels cosins per aconseguir els seus fins.
La bona interpretació musical i un bon decorat fan que las 2 hores i mitja que dura la finció no es faci llarga.
Cent per cert recomenable.

Santiago Castillo

Fins el 8 de gener a la Sala Gran del TNC

© David Ruano/TNC
Repartiment:

Anna Alborch
Lali Camps
Rubèn Montañá
Albert Mora
Francesc Mora
Maria Santallusia
Toni Sans


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular