!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Sopes fredes i calentes' - Mariona Quadrada i Josep Borrell

dissabte, 17 de desembre del 2011

'Sopes fredes i calentes' - Mariona Quadrada i Josep Borrell



Aquest és un bon llibre de sopes per tot l’any. Tal i com indica el seu nom, aquí parlem de sopes fredes, ideals pels calorosos dies de l’estiu, i calentes, idònies pels dies freds de l’hivern. Tot i que no és obligació de prendre-les en aquest mateix ordre: un bon plat de sopa, sigui freda o calenta, sempre és bona per tothom.

I en aquest llibre, l’autora aconsegueix fer fàcil i possible cuinar tot tipus de sopes, cremes, gaspatxos, purés o parmentiers.

No cal ser un xef d’estrella Michelin per atrevir-se a elaborar qualsevol de les receptes que ens ofereix l’autora. I això és la grandesa de l’obra. És accessible per a tothom i qualsevol lector es pot animar a confeccionar una de les sopes que ens ensenyen.

Ajudada per les magnífiques fotografies dels plats realitzades per Josep Borrell, el llibre anima a cuinar i a menjar els deliciosos plats. Fins el punt que hi trobem a faltar la fotografia de les receptes que no hi són, perquè només ve una de cada dos receptes amb fotografia. I aquesta li dona el tot final aclaridor i atractiu del plat, perquè quan veus el plat elaborat i presentat, de ben segur que se t’obra la fam.

Hi ha receptes senzilles, hi ha de laborioses i de pròpies de menús especials, per a paladars refinats i per a grans fans de la sopa.

I si el gran nombre de sopes calentes crida l’atenció, no deixa de sorprendre la quantitat de sopes fredes que es poden fer i que no se’ns acudeix mai.

Perquè quedar-nos només amb la sopa de galets si podem fer un escudella de bacallà o una crema de pèsols amb vieires? Avui en dia, que tothom cuina a corre-cuita i que no tenim temps per cuinar, es quan més de costum s’està imposant el tornar als antics plats tradicionals. Però aquí descobrim tot un món de sopes i brous que ens deixen bocadabats.

Així que la millor cosa que podem fer davant d’aquest llibre és anar a la cuina, posar-nos el davantal i començar a cuinar totes i cadascuna de les receptes proposades per esbrinar quina és, veritablement, la recepta guanyadora d’aquest concurs culinari.

Bon profit.

Rosa Mingorance

Sopes fredes i calentes
Mariona Quadrada i Josep Borrell
Cossetania Edicions
ISBN: 978-84-9791-764-3
67 Il·lustracions
Any 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular