!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: El ‘t-ERROR’ s’apodera del TNC

dimecres, 18 de gener del 2012

El ‘t-ERROR’ s’apodera del TNC

© David Ruano/TNC
Benvinguts al túnel del terror, on res és el que sembla i en qualsevol moment poden passar fets inimaginables. Vampirs, noies fantasmagòriques amb tendències suïcides, bruixes… Aquesta és l’atmosfera que es respira a la Sala Tallers del TNC, que ens presenta ‘t-ERROR’, un espectacle del Projecte T6 escrit i dirigit per Jordi Oriol que aposta per una obra que ficciona la pròpia ficció.
L’espectacle es centra en un jove escriptor a qui li han encomanat la tasca d’escriure un guió per al projecte T-6 del TNC però que està encallat i no sap com inspirar-se. Degut al seu bloqueig, l’envaeix un estat de pànic constant i un sanglot inacabable que l’acompanya al llarg de l’obra. El seu amic li suggereix que escrigui sobre la seva vida però a ell li sembla massa egocèntric. Què passaria si parlés del seu pare, un actor frustrat que es dona a la beguda? O de la seva germana, una gòtica que et posa els pels de punta només passar pel teu costat?  Al final es resigna a escriure sobre la seva família, molt al seu pesar, sense saber fins a quin punt condicionarà el seu guió els futurs esdeveniments.
En una obra que només compta amb set actors i poc recursos, un no espera tant com el que es troba un cop comença la funció. En cap moment baixa el ritme de l’espectacle, que ens ofereix un munt de situacions còmiques que ratllen en lo absurd i aconsegueix provocar-nos més d’una rialla. ‘t-ERROR’ és bàsicament una comèdia però molt profunda, que parla sobre el poder de la paraula, els fracassos professionals i que ens fa plantejar de fins a quin punt podem controlar el nostre destí.
Constantment es repeteixen escenes en principi iguals però que després varien degut a  diferents situacions que a un li fan plantejar: què hagués passat en el cas de...? La imaginació és tan lliure com el que passa a ‘t-ERROR’, on tot sembla improvisat al moment però és el resultat d’un guió molt enginyós i complex.
El terror al que fa al•lusió el títol de l’obra és el pànic que se sent al tenir les pàgines en blanc i haver-les d’omplir al dia següent amb alguna cosa que valgui la pena llegir. Per a l’autor, si no tens res a dir, és millor que no escriguis. Per això li atorga tanta importància al silenci. Jordi Oriol s’ha sincerat i ha explicat la seva història i el resultat és una comèdia honesta i profunda sobre les pors d’un autor.

Laura Mas Jiménez
© David Ruano/TNC
FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Jordi Oriol
Escenografia: Sebastià Brosa
Vestuari: Laura Garcia
Il•luminació: Álex Aviñoa
So: Carles Pedragosa
Ajudanta de direcció: Alícia Gorina
Amb:
Òscar Castellví
Oriol Genís
Anna Moliner
Carles Pedragosa
Àngels Poch
Jordi Santanach
David Vert
En cartell fins el 5 de febrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular