!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Quitt’, una representació teatral en estat pur

divendres, 24 de febrer del 2012

Quitt’, una representació teatral en estat pur

® Ros Ribas
En els temps de crisi que corren tots tenim molt present la importància dels diners, ja que diuen que no s’aprecien les coses fins que es perden. Però, realment aquests ens donen la felicitat? ‘Quitt. Els irresponsables són en vies d’extinció’ ens demostra que no sempre és així amb el drama d’un personatge que, malgrat tenir una economia abundant, es sent buit i busca la seva riquesa espiritual. Hermann Quitt (Eduard Fernández) és un home de negocis que acaba fonent a la seva competència a base d’accions poc ètiques i aconsegueix l’èxit empresarial que tothom desitjaria. No obstant, Quitt li treu valor al seu poder empresarial i analitza la seva persona per tal d’omplir la seva ànima i enriquir la seva existència. Aquest és l’argument d’una obra que parla sobre el sistema capitalista, de la pèrdua de la moralitat i de les actuacions despietades i manipuladores dels grans empresaris. Les conseqüències directes de les grans accions són grans èxits i fracassos però no sempre el benestar d’un aspecte de la nostra vida contagia a la resta d’àmbits.

‘Quitt’ suposa el retorn de Lluís Pasqual com a director al Teatre Lliure, que ha adaptat la magnífica obra que Peter Handke va escriure l’any 1973. La trama de l’espectacle segueix totalment vigent i resulta molt adient pel moment que vivim, ja que critica els capitalistes i ens fa veure fins a quin punt són capaços d’arribar per tal d’obtenir beneficis econòmics.

Es tracta d’una obra amb una posada en escena brillant i un treball actoral magnífic en la que, degut al gran nombre de monòlegs que conté, tot el repartiment s’ha pogut lluir. El guió és, simplement, exquisit, ple de metàfores, debats existencials i poesia. ‘Quitt’ és un espectacle profund que ens porta a la reflexió sobre cap a on va el món i, més enllà, quin sentit té la existència humana.

Laura Mas Jiménez

® Ros Ribas

Fitxa artística
Quitt
Teatre Lliure de Montjuïc
Director: Lluís Pasqual
Autor: Peter Handke
Intèrprets: Andreu Benito, Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Eduard Fernández, Míriam Iscla, Lluís Marco, Marta Marco i Boris Ruiz 
Fins al 26 de febrer 
Coproducció Teatre Lliure i Centro Dramático Nacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular