!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: El Versus Teatre proclama la ‘República Bananera’

dijous, 15 de març del 2012

El Versus Teatre proclama la ‘República Bananera’

Ens situem a l’any 1947, una època de descolonitzacions en la que diversos països del primer món van perdre vàries de les seves colònies de manera progressiva. En aquesta ocasió, l’illa de San Jorge (Guatemala) ha aconseguit la seva independència però un dels tres darrers habitants que hi queden, una gran dama rica, no està disposada a abandonar-la i proposa crear una república perquè mai puguin marxar d’allà. La idea atrau molt als seus companys perquè els promet un mode de vida ple de luxe i comoditats, a més de la preuada llibertat per fer el que vulguin, al menys això és d’entrada el que sembla que aconseguiran amb l’ambiciós projecte que tenen entre mans. No obstant, ben aviat veuran com algunes de les seves pròpies lleis entren en conflicte i que la convivència no serà tan ideal com havien planejat.


‘República Bananera’ és un espectacle d’humor que inclou diversos números musicals, amb un decorat senzill però que compta amb un vestuari espectacular. Destaca, sobretot, la fantàstica actuació de la Mercè Boher com a dama rica, excèntrica i intransigent. El seu personatge està sobreactuat però precisament és aquesta la gràcia de la seva interpretació.

L’obra destil•la luxe i alegria, tot i que poc a poc va perdent el to fresc i optimista del principi i es va tornant més reflexiva i profunda alhora que es va tensionant l’ambient.

Deixeu-vos endur per l'ambient tropical banyat de cava i plaers que projecta 'República Bananera' a ritme de mambos i txa txa txas.

Laura Mas

FITXA ARTÍSTICA

Títol: República Bananera
Versus Teatre de Barcelona
Autor: Joan Yago
Companyia: La Barroca
Director: Israel Solà
Intèrprets: Mercè Boher, Cinta Moreno, Arnau Puig
Durada: 1 h. 20 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular