!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: La dona veloç - Imma Monsó

dimecres, 28 de març del 2012

La dona veloç - Imma Monsó

No heu experimentat mai la sensació de que se us escapa el temps? Heu estat en algun lloc i heu sentit que perdieu les hores de la manera més ximple? Si és així i us les heu enginyat per aprofitar el temps al màxim de ben segur que us sentireu identificats amb l’Agnès Bach, la protagonista de ‘La dona veloç’. La nova novel•la d’Imma Monsó, que ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull, es centra en un mal que ens afecta a molts de nosaltres i que cada cop s’està expandint més: la pressa. Amb el ritme de vida que portem, cada cop se’ns exigeixen més resultats en menys temps i segurament molts de vosaltres teniu el cap a molts llocs alhora i això al final no us permet rematar bé la feina i deixeu les coses a mitges.

‘La dona veloç’ és la historia d’una psiquiatra de quaranta-vuit anys que, des de ben petita, fa les coses molt de pressa i intenta aprofitar el temps al màxim. L’Agnès, a qui anomenen Nes perquè és més curt, té una relació amb un home casat i cuida del seu pare, que està malalt. La novel•la distingeix dos grups de persones: els ràpids i els lents. La germana de la Nes també pertany al grup dels ràpids de la família, però ella ha aconseguit distribuir el seu temps gràcies a l’agenda, tot i que ara és esclava d’aquesta i s’obliga a fer totes les tasques que allà hi apunta. Al llarg del llibre descobrim com són les relacions entre els membres de la família Bach i quina visió particular tenen de la vida i del temps.

Es tracta d'un llibre que ens fa reflexionar fins a quin punt el rellotge marca les nostres vides. La nostra existència és una constant successió de tasques pendents i d'obligacions que poden arribar a ofegar-nos si no ens aliem amb el temps. Potser llegint 'La dona veloç' el lector es prendrà les coses amb més calma, al cap i a la fi molts cops ens estressem per no fer res i perdem un munt del nostre valiós temps lamentant-nos sense posar-hi remei als problemes. Irònicament, durant la lectura de 'La dona veloç', sembla que el temps no corri degut a la gran qualitat literària de la novel·la i a un argument que t'atrapa des del principi.

Laura Mas

Fitxa tècnica
Títol: La dona veloç
Autora: Imma Monsó
Editorial Planeta
Enquadernació: Tapa dura
Pàgines: 384
Any edició: 2012
ISBN: 9788497082389

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular