!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Voyager, comunicació amb l'exterior al projecte T6 del TNC'

divendres, 2 de març del 2012

'Voyager, comunicació amb l'exterior al projecte T6 del TNC'



El prestigiós científic nord-americà Carl Sagan va rebre l’any 1977 l’encàrrec d’enviar a l’espai un parell de discos d’or adherits a la sonda Voyager amb un missatge gravat per donar a conèixer a uns possibles receptors extraterrestres com era la vida al planeta Terra. Per triar quin seria el material a incloure es van escollir un grup de científics que debatrien sobre quines cançons i quines imatges s’afegirien. A partir d’aquestes deliberacions s’ha creat aquesta obra de teatre ‘Voyager’ dirigida per Marc Angelet dins el projecte T6 de la sala Tallers del TNC, per fomentar la gestació de nous creadors de teatre modern.

Sobre la figura de Carl Sagan un conjunt d’actors desenvolupan la historia en que els millors intel·lectuals de la NASA intenten esbrinar que es el mes característic de la rassa humana per poder ser compilat en poc espai. Així tenen discussions sobre si la música composada sobre els efectes al·lucinògens es representativa o si s’ha de fer conèixer que al planeta hi ha fam i violencia entre els sers humans que fa que ens autodestruim. Aquí entren els ideals polítics de tots ells, els seus sentiments o els seus interessos, de forma que a partir d’aquí fan una exploració cap als seus sentiments, tan desconeguts per molts com la immensitat del espai exterior.

No falten en l’obra les interferències de les altes esferes polítiques encarnades en l’actor Alberto Diaz, que juntament amb Carl Sagan, ficat en la pell de David Vert, dos dels millors actors de la funció, discuteixen que es pot revelar a la humanitat i que no.

El ritme de la funció va de menys a més, es respira fantasia pura, efectes especials i un sentit del humor adient a la qualitat de l’obra. Ens troben devant una trama molt adequada pels fans de la sèrie Cosmos dirigida per Carl Sagan a principis dels 80 o de la novel·la i posterior pel·lícula Contact, protagonitzada per Jodie Foster al 1997.

Xavier Borrell

Direcció
Marc Angelet

Escenografia
Enric Planas

Vestuari
Iztok Hrga

Disseny de vídeo
Alejo Levis

Amb
Paul Berrondo
Òscar Castellví
Alberto Díaz
Oriol Genís
Anna Moliner
Àngels Poch
Sandra Monclús
David Vert
Reg Wilson

Sala Tallers del TNC De l’1 al 25 de març de 2012



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular