!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: El TNC rescata ‘Agost’ i s’assegura l’èxit

dijous, 26 d’abril del 2012

El TNC rescata ‘Agost’ i s’assegura l’èxit


La passada temporada es va estrenar al TNC ‘Agost’ de Tracy Letts i va ser tot un èxit. Ara el teatre recupera aquesta obra ambientada a Oklahoma que parla de les relacions familiars. El panorama inicial que presenta aquesta peça teatral és el d’un marit que requereix els serveis d’una índia perquè cuidi de la seva casa, ja que la seva esposa és una dona depenent de les pastilles i ell de l’alcohol.
Un bon dia, el marit desapareix i això provoca que es torni a trobar tota la família i les tres filles del matrimoni, de mica en mica, van mostrant els seus problemes i fracassos personals. Anna Lizaran està impecable en el paper de mare drogoaddicta que desvaria. La interpretació d’Emma Vilarasau encarnant a una de les filles recorda, en alguns moments, a la seva actuació a ‘Qui té por de Virginia Woolf?’, una obra també carregada de moments tensos i dramatisme.
‘Agost’ compta amb una posada en escena espectacular, tota l’acció transcorre dins la casa del matrimoni i l’espectador pot veure totes les estances que hi ha dins de l’habitatge, on es van succeint diversos fets de manera paral·lela.
Sota la direcció de Sergi Belbel, aquesta obra compta amb un repartiment estel·lar que es pot lluir gràcies a la complexitat dels seus personatges, sobretot el sector femení. ‘Agost’ conté un humor cínic i negre que provoca el riure en més d’una ocasió però que també produeix situacions dures que donen lloc a conflictes familiars. Potser la seva durada és massa llarga però de ben segur que l’obra repetirà l’èxit que ja va aconseguir la temporada anterior.

Laura Mas



Agost-  Sala Gran del TNC
Autor: Tracy Letts
Traducció: Joan Sellent
Director: Sergi Belbel
Repartiment:
Jordi Banacolocha
Abel Folk
Montse German
Maife Gil
Anna Lizaran
Almudena Lomba
Francesc Lucchetti
Òscar Molina
Clara de Ramon
Rosa Renom
Albert Triola
Manuel Veiga
Emma Vilarasau
Del 25 d’abril al 17 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular