!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Maneres de mirar'/'Modos de ver' - John Berger

dissabte, 7 d’abril del 2012

'Maneres de mirar'/'Modos de ver' - John Berger

Aquest llibre com be explica és l'obra de cinc persones, te a vore amb algunes idees de la sèrie televisiva Ways of Seeing, les que han explicat en 7 articles, dels quals alguns sols contenen imatges. Maneres de mirar és un questionament del que mirem i la forma d'explicar-ho.

Aleshores explica o millor dit ens apropa a diferents llocs, diferents èpoques, diferents moments de l'evolució dels nostres pensaments, de la nostra comprensió, en definitiva, ens intenta facilitar la percepció que obtenim quan la nostra mirada es deté davant un objecte, un lloc, una persona, el radi que podem arribar absorbir i sense deixar escapar cap detall. En el tipus de visió que el nostre coneixement porta a terme i la forma en la qual nosaltres podem arribar a percebre-ho. Suposo que també ens vol fer entendre que per molt que ens centrem en alguna cosa sempre és difícil descriure exactament i de manera adequada el que estem analitzant amb la mirada.
Personalment pense que aquest llibre està dirigit per a les persones que els agrada l'art i l’imatge en general ja que a qualsevol persona que no disfrute amb eixos aspectes li pot resultar un llibre pesat de llegir. A mí en concret m'ha costat prou acabar-lo per això aconselle que siga llegit per gent que envolte l'art, el seu significat i li agrade molt definir la percepció. Amb la lectura podrà descobrir tots els aspectes de la pintura a l'oli, l’evolució de la plasmació de l'home i la dona en tots els tipus que hi ha per a inmortalitzar un momento determinat de la vida i com no, l'avenç que hi ha hagut en aquest tema.

En definitiva es barreja un llenguatge culte i moltes vegades difícil de seguir.

Carmina Vidal

Maneres de mirar/Modos de ver
Autor: John Berger
Editorial: Edicions de 1984/Gustavo Gili
Pàgines: 165/180
ISBN: 978-84-92440-72-6/978-8-425218-07-1
Publicat: Any 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular