!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Descobreix ‘El secret del gintònic’ amb Vador Lladó

dissabte, 7 de juliol del 2012

Descobreix ‘El secret del gintònic’ amb Vador Lladó


El gintònic és la beguda de moda arreu del món.  La subtil combinació de ginebra i tònica ha causat furor entre els paladars més exigents i Espanya és el primer país europeu que té més consumidors d’aquesta beguda i el segon del món només per sota de Filipines.
Vador Lladó aprofita aquest boom per presentar una ‘guia definitiva per convertir-se en el rei dels gintònics’, on parla de l’origen de la tònica i de la ginebra i analitza les ampolles del mercat.

Hendrick’s, Beefeater, Bombay Sapphire, Citadelle, Ginmare, G’vine o Martin Miller’s són ginebres que sonen amb força i per cada una d’elles l’autor ens recomana la millor tònica per acompanyar-la, com la tònica 1724, la Fever-Tree o la Original Blue.
Hi ha un gintònic per cada ocasió: el d’aperitiu, el de les postres, el de mitja tarda, el del vespre... i per cada moment Vador Lladó ens explica les ginebres i les tòniques més adients. De la mateixa manera, cada paladar necessita un gintònic diferent i personalitzat, ja que n’hi ha que en gaudiran d’un gintònic més afruitat i d’altres d’un més amarg.

Un dels valors afegits d’aquesta guia de gintònics és que compta amb un pròleg de Ferran Adrià, un gran adepte d’aquesta beguda que analitza el canvi del gintònic d’aperitiu cap al gintònic de fi de festa i explica que aquesta era la beguda oficial dels cuiners.
El llibre també inclou comentaris de famosos com Lluís Llongueras, Toni Clapés, Pichi Alonso o Carme Ruscadella, que expressen la seva opinió sobre aquesta beguda. Alguns, reconeixen que no beuen però que si ho fessin seria per prendre’s un gintònic. D’altres, ens expliquen quin és el seu gintònic idea, com l’Albert Om, que es decanta pel clàssic Beefeater amb tònica Schweppes.  

‘El secret del gintònic’ també inclou un recull de les millors cocteleries de Catalunya i receptes per preparar gintònics, a més d’un glossari final amb el vocabulari bàsic relacionat amb aquesta beguda. Aquest llibre us permetrà submergir-vos en un món tan apassionat com actual i, un cop l’hagueu llegit, podreu demanar o preparar-vos el gintònic que més us escaigui coneixent-ne totes les varietats.

Laura Mas

El secret del gintònic
Autor: Vador Lladó
Editorial: Ara llibres
Pàgines: 160
ISBN: 9788415224563

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular