!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: ‘Dubte’ dirigit per Silvia Munt al Teatre Poliorama

dimarts, 10 de juliol del 2012

‘Dubte’ dirigit per Silvia Munt al Teatre Poliorama



 És complicat tenir la certesa de que es te la raó sempre, tot i que això no ha de deixar de banda la possibilitat de que un nen pugui estar sofrint abusos per part d’un home experimentat, ansiós de joves amb desig d’estima. Aquest és el dilema que se li planteja a la germana Aloysius, interpretada per Rosa Maria Sardà, la directora del col·legi catòlic de Sant Nicolàs, al Bronx, una monja amb ferms principis de justícia i rectitut.  Per això comptarà amb l’ajuda de un altre religiosa jove apassionada per la docencia, la germana James, interpretada per Mar Ulldemolins, amb dubtes en vers a la culpabilitat del pare Flynn i de si és necessari involucrar-se en acusar-lo de pederasta.

Aixó és ‘Dubte’, l’obra dirigida per Silvia Munt al Teatre Poliorama, escrita per John Patrick Shanley, estrenada al 2004 a Brodway a on es va representar en 525 funcions. Ha obtingut premis com el Pulitzer de Teatre, el Premi Tony per a la millor obra de teatre, el premi New York Drama Critics Circle i el Premi Drama Desk Award. S’ha estrenat a un munt de països i es molt coneguda per la pel·lícula que el mateix autor va dirigir, protagonitzada per Meryl Streep al 2008.

És un text molt potent que fa que l’espectador acabi dubtant de tot el que ha vist al final de l’obra, precisament l’objectiu principal de l’autor. Una escenografia simple dona molta vida a uns personatges molt ben interpretats pels seus actors en que destaca Rosa Maria Sardà per la seva facilitat per dir una cosa i voler que s’entengui un altre, una Mar Ulldemolins molt ficada en el paper de monja innocent, una Nora Navas perduda pel que fa a l'educació del seu fill i un Ramon Madaula capaç de canviar el registre amb facilitat, des de enfadat quan és acusat d'abusos, a amic dels joves quan ensenya a jugar a bàsquet, fent-se molt creïble en tot moment .

Xavier Borrell



Direcció
Sílvia Munt
Intèrprets
Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins
Coproducció
Bitò Produccions
Grec 2012 Festival de Barcelona
La Zona
Ramon Madaula

Del 30 de juny al 29 de juliol al Teatre Poliorama


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular