!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: Converses amb Teresa Forcades - Eulàlia Tort

dijous, 16 d’agost del 2012

Converses amb Teresa Forcades - Eulàlia Tort




Crec que tothom coneix a Teresa Forcades (Barcelona, 1966), monja del monestir de Sant Benet de Monserrat, sí, abans d’ arribar al monestir mes conegut, hi ha un petit edifici on viuen una trentena de religioses, casualment, cuidades per la Teresa en la seva qualitat de Doctora, i que per això no necessita presentació, però farem un petit resum del per que  a arribat a ser tan famosa.

                Ella va ser si no la única persona del país que es va posicionar en contra de la famosa i temuda vacuna de la grip A que tan d’ enrenou va causar al mon fa uns anys i que va ser la clau per continuar la seva guerra personal contra les empreses farmacèutiques, les grans responsables de la famosa grip A.

                Després d’això ja va ser un no parar. Tothom, ràdios, diaris, televisió, y qualsevol mitja de comunicació, fins i tot a la gran xarxa, es rifaven la seva presencia. Això va donar pas a un munt d’ entrevistes en les quals sempre la Teresa amb les seves respostes ens deixava bocabadats. Totes elles van ser contestades amb el mes gran rigor, amb una llibertat absoluta, i mai amb respostes banals ni fora de lloc. Tot esta fonamentat amb anys d’ estudi personal.

                I aquest llibre que avui ens ocupa, es simplement i planerament això: quasi un any sencer, des del juliol de 2011 fins el gener de 2012, de converses amb ella al monestir, responent unes preguntes formulades per la periodista Eulàlia Tort, especialista en les relacions entre cultura i religió i llicenciada en Ciències de la Comunicació i en Humanitats per la Universitat Ramon Llull.

                Amb la seva humilitat de sempre, segurament degut a la seva vocació, la Teresa respon amb una facilitat bromadora qualsevol tipus de pregunta, ja sigui sobre religió, economia o medicina, i fins i tot sexualitat o feminisme, dos conceptes que resulten una mica estranys venint de qui venen: una monja Benedictina.   
                T’ agradarà o estaràs completament en desacord amb ella, però segur que la lectura del llibre no et deixarà indiferent i fins i tot et farà pensar una mica.

                No es una biografia al us, encara que la Teresa desvela petites histories de la seva vida, tant passada com present, però amb les seves respostes podem conèixer-la millor.
                Clara, justa, racional, socialment compromesa, defensora dels mes febles, dura, no te cap problema en criticar fins i tot al tot poderós Vaticà. Sí, la Teresa no deixa indiferent a ningú, i mes quan de les seves paraules podem arribar a pensar que defensar a Hugo Chávez.

                Interessant i revelador llibre que no ens obrirà les portes del cel, però que de ven segur desprès de la seva lectura parlarem mes sovint amb Deu i ens farà ser millors persones. Encara que el meu dimoni personal, el que tenim sobre la nostre espatlla, em digui que això podria ser una cosa premeditada per la mateixa església, per fer-nos veure que no es tan dolenta. Espero que això sigui nomes paraula del dimoni.
                Interessant i constructiu a l’ hora.

                SALVA G.


Títol: Converses amb Teresa Forcades
Autor: Eulàlia Tort
Editorial: Edicions DAU
Edició: 1a edició, juny de 2012
I.S.B.N.: 978-84-936625-9-2
Pàgines 214

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular