!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Toc-Toc' afronta problemes amb somriures al Teatre Borràs

dimarts, 4 de setembre del 2012

'Toc-Toc' afronta problemes amb somriures al Teatre Borràs



Sis persones amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (Toc) s'ajunten a la consulta d'un famós psicòleg per tractar les seves malalties. Entre ells es troba: un senyor que no pot parar de renegar, un que està obsessionat amb els nombres, una dona que només vol fugir de la brutícia i la infecció, una amb terror de deixar coses obertes a casa entre altres coses, una noia que ha de repetir les coses dues vegades i un noi obsés amb la simetria i amb por de trepitjar terres amb ratlles.

Atès que el doctor no apareix i que ja fa força estona que es troben a la sala d'espera de la consulta esperant, decideixen jugar al Monopoly, circumstància que fa a ulls de l'espectador el transcurs del joc molt divertit a causa dels trastorns de cadascun. Però això no és suficient, veient que el doctor no arriba decideixen fer una improvisada teràpia de grup on lluitaran per desfer-se dels seus problemes i on es succeiran una sèrie de situacions divertidíssimes.

Aquesta obra d'èxit internacional a París i Madrid, arriba per primera vegada a Barcelona adaptada per Jordi Galceran, per omplir de rialles l'escenari, amb un ritme trepidant i unes interpretacions excel·lents, En un escenari senzill format per unes cadires i poc més, el fet que cada personatge tingui una personalitat tan diferent de l'altre, fan una obra on tots gaudeixen i no deixen de riure fins les acaballes.

Destaca de la interpretació, sense desmerèixer als altres actors, Santi Ibáñez al paper de Camilo, que gairebé fa el paper més boig de l'obra i un Pep Cruz interpretant un personatge, que fa dubtar a l'espectador de si realment pateix aquesta mania de renegar, fins ratllar el cobriment de pit.

Xavier Borrell


Fitxa artística
Toc- Toc
Teatre Borràs
Autoria – Laurent Baffie
Direcció – Esteve Ferrer
Adaptació – Jordi Galceran
Repartiment – Santi Ibáñez, Pep Cruz, Mercè Comes, Noël Olivé, Anna Moliner, Oskar Ramos i Isabelle Bres
Ajudant de direcció – Anna Ullibarri
Escenografia i vestuari – Ana Garay
Disseny d’il•luminació – Juanjo Llorens


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular