!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La cinquena carpeta' - Toni Rodríguez Pujol

dissabte, 15 de desembre del 2012

'La cinquena carpeta' - Toni Rodríguez Pujol



La cinquena carpeta és la segona part d’una trilogia que Toni Rodríguez Pujol va començar ara fa dos anys amb Quatre carpetes marrons. En aquest cas, l’autor transita entre les trames fosques i enrevessades que uneixen periodistes intrèpids i interessos ocults.  Rodríguez retrata amb encert l’univers periodístic barceloní, amb detalls i referències eloqüents que no passaran desapercebuts a ull dels lectors. Especialment indicada per a periodistes i amants d’aquest món,  tan endogàmic però alhora tan apassionant.

Jordi Martínez és el personatge principal de A la cinquena carpeta, periodista de trenta i tants anys, que està a l’atur i que malviu a base d’encàrrecs puntuals. A partir d’una d’aquestes ‘feinetes’, aquest redactor, àvid d’aventures impossibles,  es veu immers en una trama relacionada amb un personatge que ja va aparèixer en l’obra anterior. Temerari i tafaner,  el personatge principal de La cinquena carpeta s’enfronta a les suspicàcies d’una colla d’antics membres de la gauche divine barcelonina, que s’esmercen per seguir tapant mentides i secrets que remouen un passat tèrbol.

Tot i que la novel•la se situa en la Barcelona actual, amb els referents de casos ben propers i d’actualitat, l’autor vincula la història en tot moment amb un passat recent que coneix bé.

Júlia Tardà


AUTOR: Toni Rodríguez Pujol
TÍTOL: La cinquena carpeta
EDITORIAL: La Magrana
Pàgines: 352 
ISBN: 9788482645858
Any 2012




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular