!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El último que apague la luz' - Lluís Bassets

dijous, 14 de març del 2013

'El último que apague la luz' - Lluís Bassets



Des de fa anys el món del periodisme viu immers en una crisi pròpia que s’ha vist agreujada per la crisi econòmica global que encara ha fet més mal a un sector força debilitat. La davallada de les ventes de diaris, la competència dels mitjans online, la caiguda de la publicitat, etc són algunes de les causes que sovint s’esgrimeixen quan es debat entorn al present i futur del periodisme.

 El periodista Lluís Bassets, director adjunt d’El País, parteix de la situació actual de la professió i dels mitjans de comunicació per anar una mica més enllà i plantejar com pot ser el futur d’aquest món, que ell tan be coneix, i quins canvis caldrà afrontar, i digerir. Bassets no amaga que ens trobem en una època convulsa que obligarà a mitjans, periodistes i lectors a replantejar la seva relació amb la informació, ja que, tal com sosté l’autor, ens trobem davant d’un món que s’acaba i en comencem un de nou que suposarà escriure una nova etapa de la història del periodisme i de la comunicació.

Si bé Lluís Bassets és conscient de l’escenari en el qual ens trobem, el periodista fuig dels discursos més apocalíptics  i defensa la necessitat de no tancar els ulls davants dels canvis i anima als periodistes a no deixar-se endur pels auguris més pessimistes i acceptar els reptes que aquesta nova època planteja per tal de mantenir viu l’ofici i els mitjans, independentment del seu format. Bassets recorda que caldrà apagar una llum però sobretot caldrà no oblidar-se d’encendre’n una altra.

Per als interessats, aquest és l’enllaç del bloc de Lluís Bassets, Del alfiler al elefante http://blogs.elpais.com/lluis_bassets

Júlia Tardà


Títol: El último que apague la luz
Autor: Lluís Bassets
Editorial: Taurus
Pàgines:224
ISBN: 978-84-306-0209-4


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular