!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'El crèdit' de Jordi Galceran a la Sala Villaroel

dilluns, 23 de setembre del 2013

'El crèdit' de Jordi Galceran a la Sala Villaroel



L’Antoni necessita urgentment diners i per tal d’aconseguir-los demana un crèdit al banc. No és el primer banc que visita i no és el primer cop que li deneguen, perquè ell no compta amb avaladors ni amb cap argument de pes per que li concedeixin. Així doncs, un altre cop li deneguen. Però avui no tornarà a casa amb les mans buides. Avui pensa demostrar al director que és ell qui té la paella pel mànec i qui domina la situació. Així que avui li hauran de concedir el crèdit.

Divertidíssima i delirant comèdia, que aconsegueix fer vibrar al públic des d’un bon començament. Les rialles van aumgmentant a mesura que avança l’obra que connecta amb el públic entregat a la passió de l’argument sense parar.

Genial, magnífica, sublim, extraordinària!!!

La clau de l'argument consisteix en la sorpresa, de manera que, en tot moment, la intriga de com es desenvoluparan els esdeveniments aconsegueix enamorar al públic que no pot deixar de riure en tot moment.

Per no esmentar la espléndda interpretació que realitzen els dos actors. Immillorables, insuperables, superbs ... com, dos únics actors, són capaços d'embogir al públic amb la seva interpretació? Només dos monstres com Jordi Bosch i Jordi Boixaderas podrien atrapar un públic entregadíssim des d'un bon començament. La seva interpretació és realment esplèndida. Fins al punt que sembla una obra escrita estrictament per a ells.

La posada en escena també és sorprenent. Un petit escenari amb tan sols una taula i dues cadires, capaç d'oferir al públic un espai central on es desenvolupa tot l'embolic. No importa res del que ens envolta, únicament compten els arguments que ofereix el client per aconseguir el seu propòsit. Què carta oculta sota la màniga l'Antoni per aconseguir convèncer al director d'un banc que li ha de concedir el crèdit?

El públic no pot deixar de riure en cap moment. Tan delirant com "El sopar dels idiotes". Amb absurds deliris que aconsegueixen fer gaudir de valent.

No queden paraules ni explicacions per donar. Fins aquí puc parlar. Han veure-la per poder gaudir tant com vaig gaudir veient-la. Així que no s'ho pensin i corrin a comprar les entrades. No se la poden perdre.

Rosa Mingorance


EL CRÈDIT
LA VILLARROEL
Autor: Jordi Galceran
Direcció: Sergi Belbel
Director: Sergi Belbel
Actors: Jordi Bosch i Jordi Boixaderas
Sala Villaroel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular