!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'Coll avall' - X. Díaz i M. Martínez

dilluns, 21 d’octubre del 2013

'Coll avall' - X. Díaz i M. Martínez


X. DÍAZ i M. MARTÍNEZ són dos joves periodistes nascuts a Barcelona. Són amics des de fa molts anys i Coll Avall és la primera novel•la que escriuen junts. I ho fan a partir de l’experiència d’un d’ells que ha viscut a Suècia durant els darrers quatre anys i des de l’exterior ha adquirit una visió pròpia de la crisi a casa nostra.

El rerefons d’aquesta novel•la negra que publica la nova i molt meritòria editorial Llibres del Delicte, és el drama dels desnonaments i la indefensió del poble davant la posició dominant dels bancs que tenen la paella financera pel mànec. L’Andreu Torrent torna a Barcelona després de viure vint anys a Suècia. Ha estat abandonat per la dona, acomiadat de la feina i no té sostre ni perspectives laborals ni a curt ni a llarg termini. El pis heretat per la mort sobtada de la mare, i encara hipotecat, el fa enfrontar-se directament amb el responsable de la sucursal bancària implicada.

L’assassinat del director de l’oficina de l’entitat que el vol desnonar, un temperament molt difícil, una posició certament ambigua davant la investigació judicial i un particular descens als inferns; no triguen a convertir l’Andreu en un ferm sospitós d’assassinat.

Coll avall proporciona un vertiginós i inesperat final a una trama estretament lligada als vincles familiars i a la pura i dura supervivència. D’altra banda la novel•la explora les noves formes de delicte lligades a la crisi econòmica. Noves realitats, nous delictes, noves víctimes.

Tot un món negre i criminal.

Empar Fernàndez

Título:  Coll avall 
Autors: X. Díaz i M. Martínez 
Editorial: Llibres del Delicte
Primera edició: octubre de 2013
Pàgines: 136 
ISBN: 978-84-941064-2-2 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular