!-- TradeDoubler site verification 3255486 --> Propera parada: cultura: 'La Marquesa de Sade' arriba al Teatre Akadèmia

dilluns, 7 d’octubre del 2013

'La Marquesa de Sade' arriba al Teatre Akadèmia


Basada en la vida de la Renéede Sade, esposa del famós Marquès de Sade, aquesta obra escrita per Yukio Mishima reviu la vida d’aquesta dona i la seva família durant el temps en que el Marquès estava empresonat.

Dirigida per Emilià Carilla, La Marquesa de Sade captiva l’espectador des de l’inici gràcies a la força de les actrius que són l’ànima d’aquesta peça. Destaca la interpretació de Muntsa Alcañiz (Madame de Montreuil ) i Àngels Bassas (Madame de Saint-Fond)  que interpreten personatges complexos i compromesos. Juntes dalt de l’escenari ofereixen els millors moments d’aquesta obra. Bassas sobresurt en el seu paper de llibertina, un tant cridanera, però que encarna com ningú la sensualitat i la seducció que respira aquest text de Yukio Mishima. El conjunt manté un ritme irregular que decau a mida que avança l’obra, excepte certs punts àlgids que recuperen la intensitat del primer acte. La Marquesa de Sade s’endinsa en les conductes sexuals del cèlebre marquès a través de les lluites de la seva esposa per sobreviure a les vicissituds que se li plantegen mentre el seu marit és a la presó. L’abans, el durant i el després d’una vida sotmesa als designis del seu marit i botxí.

A finals del 2012 va obrir les portes el Teatre Akadèmia (carrer Buenos Aires 47)  que acull aquesta obra fins al 20 d’octubre. Malgrat que els temps no acompanyen, aquest centre de nova creació dedicat a les arts escèniques desafia els temps grisos per fer-se un lloc en el l’escena teatral de la ciutat. Lluny del rovell de l’ou on es concentren la gran majoria de teatres de Barcelona, l’Akadèmia és un teatre petit, familiar i amb un aforament poc habitual (màxim de 120 localitats). Ens trobem davant, per tant, d’una aposta valenta i arriscada. Llarga vida al Teatre Akadèmia!


Júlia Tardà

La Marquesa de Sade
Teatre Akadèmia
Autor: Yukio Mishima
Direcció: Emilià Carilla
Versió: Konrad Zschiedrich
Actrius: Agnès Romeu, Muntsa Alcañiz, Àngels Bassas, Andrea Montero, Laura Fité i Enka Alonso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Popular